I N F O R M A R E

– 28 Aprilie 2020 –

Încă de la impunerea restricțiilor de circulație ale persoanelor vârstnice în contextul epidemiei de Coronavirus în România, Consiliul Național al Persoanelor Vârstnice a realizat numeroase demersuri către autoritățile statului exprimându-și nemulțumirea față de restricțiile impuse persoanelor vârstnice prin ordonanțele militare în vigoare și a cerut în repetate rânduri revizuirea măsurii prin care se alocă intervalul orar 11:00-13:00 pentru deplasarea celor cu vârste de peste 65 de ani.

Ca urmare a efortului depus de instituția noastră pentru susținerea și protejarea drepturilor persoanelor vârstnice, președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a anunțat relaxarea restricțiilor de deplasare impuse pentru persoanele peste 65 de ani în cadrul unei conferințe de presă susținută în data de 27 aprilie. În cursul aceleași zile ministrul Afacerilor Interne, domnul Marcel Vela, a anunțat publicarea Ordonanței Militare nr. 10/2020 prin care se stabilea că persoanele de peste 65 de ani pot ieși în cursul a două intervale orare în fiecare zi.

Astfel, persoanele de peste 65 de ani vor avea la dispoziție două intervale zilnice: dimineața de la ora 07:00 până la ora 11:00 și seara de la ora 19:00 până la ora 22:00, când vor putea să iasă din casă fie să meargă la medic sau la farmacie, fie pentru cumpărături, fie pentru a face mișcare în jurul casei sau blocului.

Toate aceste măsuri se aplică începând cu data de 28 aprilie 2020. Dacă doriți să consultați textul integral al Ordonanței Militare nr. 10/2020 o puteți descărca mai jos.

Încheiem această informare mulțumind tuturor celor care zilnic depun eforturi pentru protejarea celor mai vulnerabili cetățeni ai țării și facem apel către persoanelor vârstnice să dea dovadă de responsabilitate în respectarea măsurilor recomandate de către autorități și să păstreze un climat de calm, astfel încât să trecem împreună cu bine de această epidemie.

Președinte,

Toma NEAMȚU

Descarca ORDONANȚA MILITARĂ nr. 10 Descarca Informare din 28 aprilie 2020